2017. júl 30.

Valami rendkívüli várt ránk, ami még nem volt

írta: TEAharmónia
Valami rendkívüli várt ránk, ami még nem volt

Akkor vált valóra, ha akadt valaki, aki megvalósította

 2017-ben két alkalommal találkoztunk az Életmód Völgykatlanban Szögligeten. A tábort azzal a példamutatással hoztuk létre, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a konvencionális orvostudományt és természetgyógyászatot.

1foto3.jpgEgy orvos és egy természetgyógyász álma valósul meg évről évre. Szinte, mondhatnám még csak, mert tavaly volt az első, de az idei év tapasztalataiból merítve, szerintem jövőre is találkozunk. Szeretnénk az első lépést megtenni, hogy az orvos és természetgyógyász egymás munkáját segítve létezik. Ma már egyre többen fordulnak a természetes gyógymódok felé, de nem szabad átesni a ló túlsó oldalára és teljesen kizárni az orvos munkáját, mert van az a helyzet, amikor ő nélkülözhetetlen. Persze, a sok gyógyszeres kezelés nem tesz jót és rengeteg a rossz tapasztalat, ami miatt elfordulnak az emberek az orvosoktól, de nem lehet a végletekben kezelni sem az orvostudományt, sem a természetgyógyászatot. Épp ezért inkább a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt, a helyes életmód megtalálása a mai rohanó világ lehetőségei között, ahol elfelejtjük élvezni az ízeket, észrevenni a szépet, lépni egy merészet. Ebben a táborban orvos és természetgyógyász együtt segít rátalálni a helyes élet módjára.

A táborban valami rendkívüli várt Ránk, ami még nem volt, de lehetett, mert csak akkor vált valóra, ha akadt valaki, aki megvalósítja és mi ott voltunk, hogy megvalósítsuk. A hétköznapi életünkön túl szokatlan élményeket éltünk át és fantasztikus dolgok történtek velünk. Szétoszlottak a hétköznapi látszatok és észrevettük a körülöttünk megnyilvánuló számtalan rendkívüli csodát, ha túlléptünk a megszokásainkon. Megláttuk a láthatatlant, meghallottuk a hallhatatlant, hagytuk, hogy az illat mosolyt rajzoljon az arcunkra, élveztük az ízeket, magunkhoz öleltük a természetet és gondolatok jutottak eszünkben a VilágSzép észleléséről. Három napot töltöttünk a táltosló hátán vágyakkal, ambíciókkal, hittel és inspirációval. Ezzel töltöttük meg tarisznyánkat. Mindannyiunknak szüksége volt erre a hétvégi kikapcsolódásra, hiszen tele vagyunk félelmekkel, bizonytalanságokkal. Bátorság kellett, hogy a városba visszatérve helyes döntéseket hozzunk. Megtanultuk miként bontakoztathatjuk ki a létünkből adódó lehetőségeket, a bennünk rejlő isteni szikrát.

Gyógynövénytúra a közeli dombra az érkezés délutánján. Nem megerőltető a túra, érdemes volt velünk jönni. Egyrészt megmutattuk az ismertebb gyógynövényeket, másrészt gyönyörű a kilátás a völgykatlanra. Ezt mindenki élvezi. Mérhetetlen szabadság érződik és szenvedélyes gyűjtőkké lettek a táborlakók. Megismerték, felismerték, gyűjtöttek szurokfüvet, kakukkfüvet, tejoltó galajt, szedtek mezei virágokat az étkezőasztalra vagy csak ültek és néztek a messzi távolba.

A gyógynövényekhez kapcsolódóan virágsók készültek virágszirmokból és himalaja só-ból. Kedvükre keverték a finomabbnál finomabb herbateákat. Kis üvegcsékbe raktam nagyon sokféle herbát, ráírva azt is, mi az elnevezése és mire lehet használni. Élvezettel készültek a termékek, melyet a tábor elején kapott vászontáskában hazavihettek.

Második rész

Harmadik rész

Szólj hozzá

orvos természetgyógyászat orvostudomány gyógynövénytúra Szögliget Életmód Völgykatlan