2017. júl 30.

Szétoszlottak a hétköznapi látszatok

írta: TEAharmónia
Szétoszlottak a hétköznapi látszatok

Észrevettük a körülöttünk megnyilvánuló számtalan csodát

orvostudomány és a természetgyógyászat találkozása egy táborban

Előző rész tartalmából:  - valami rendkívüli, ami még nem volt; - akadt, aki megvalósította

1foto1.jpg

A táborban az egészséges étrend az, aminek minden falatját élvezzük. Nem hagyunk ki belőle semmit és nem helyettesítünk semmit mással. Nem szedjük darabjaira, nem számolunk semmit, egyszerűen  hagyjuk, hogy örömet szerezzen a táplálék. Szakácsnő főzi ránk az ebédet és természetesen tiszteletben tartjuk, ha valaki speciális táplálkozást folytat. Alapból van az étkezésekkor húsos és hús nélküli változatunk, ha valaki vegetáriánus, ő sem marad éhen. A reggeli és a vacsora hideg étel.

Szombaton reggel 4-kor indultunk Annáért, a pékért, aki helyben készítette a kemencében a tábor pékáruját. Aki korán kelt, megtanulhatta, hogyan kell jó kenyeret és egyéb pékárut dagasztani, sütni kemencében. Fantasztikus volt!

7 órakor harmatos fűben tartottuk a reggeli jógát. Frissítő élmény a lábnak, a testnek. Füljógát is tartottunk egyszer. Mókás volt, de hasznos megtudni a teknősbéka születésnapi jókívánságát.

Idén sok újdonsággal jelentkeztünk a tavalyi táborhoz képest. Megálmodtuk és Attila, a Nyárádi Major tulajdonosa megvalósította nekünk. Igaz néha morgott, hogy mit teszünk vele, mit meg nem tesz értünk, de azért megcsináltatta nekünk mindig friss szénából a szénakunyhót. Hosszas őszinte beszélgetések, délutáni pihenések és éjszakai fekhely színhelye lett. Fantasztikus illat és kényelem, pihentető alvás. Egyszer, ha lehetőség van rá, bárhol bármikor bárkinek, ne hagyjon ki egy ilyen élményt. Aludjon benne akár csak egy órát, fél órát, megéri! A széna betárolásakor különböző mezei virágok, füvek, levelek, magvak kerülnek a boglyába, melyek illatát a mai városban szocializálódott ember aligha ismeri. A szénaboglyában a leszakajtott növények a halomba rakás során hőt fejlesztenek, illóolajaik belengik az egész területet. A szénavirágok olajai különleges aromaterápiában részesítenek. Testi, lelki felüdülés egy ilyen boglyában a pihenés. Jótékonyan hat az anyagcsere folyamatokra, normalizálja a vérkeringést, pihentet, megnyugtat, ugyanakkor erőt és támogatást ad a szerveinknek.

Csak ki kellett mondani az álmunk és Attila elővarázsolt egy száz éves eperfa dézsát, hogy legyen nekünk dézsafürdőnk. Szegénynek minden résén ömlött a víz. Attila nyugtatott minket, hogy nemsokára megdagad a fa és nem lesz gond, de nem így történt. Újabb dézsát kellett varázsolnia, amibe beletette a fadézsát. Így már jó volt és a tábor egész ideje alatt élvezhettük a hűsítő vizét. Még kerti zuhanyt is odaállított nekünk, hogy teljes legyen a kényelem. Az égen a felhőzet mennyisége nulla volt, vagy legalábbis az ég nyolc nyolcadán minimális. Hungarian sauna style. Kánikula, izzadás, merülés, hideg, libabőr, összehúz, kitágul, frissít. Minél nagyobb a test és a víz közti hőmérséklet különbség, a kezelés annál hatásosabb és mélyrehatóbb lesz. Szuper volt!

Szólj hozzá

egészség természetgyógyászat orvostudomány Szögliget Életmód Völgykatlan