2017. júl 30.

Szokatlan élményeket éltünk át

írta: TEAharmónia
Szokatlan élményeket éltünk át

Fantasztikus dolgok történtek velünk

Újdonság volt a vidéki hydrowellness is. Tanulmányainkból ismertük Kneipp tiszteletest és az ő munkásságát. Mikor Krisztával megláttuk a közeli patakot, szinte hívogatott minket: gyere lépj be, taposs a köveimen! Ekkor gondoltunk egy merészet, mi lenne, ha ide elhoznánk a táborozókat és sétálnánk a friss csobogó patak hűs vízében. A patak vize valóban hideg volt, de az élmény annyira feledtette az érzést, hogy észre se vették, már több, mint tíz perce járkálnak a köveken.

A pataktól nem messze a Szalamandraháznál fél órára újra gyermekké lettünk. Interaktív park gyerekeknek, melyet a felnőttek is élveznek. Árnyékot adó fák tövében pihentünk meg.

A Szalamandraházon túl, pár perc sétára volt a Tetves-forrás. Innen hoztuk a táborba a fogyasztásra szánt vizet. Nevének eredetét homály fedi. A helyi legenda szerint egykor a forrás mellett haladt el a Kassára vezető kereskedelmi út. Nemcsak szomjuk oltására, hanem tisztálkodásra is igénybe vették a forrás vizét a régi utazók, így volt, aki otthagyta a tetűjét, más viszont elvitte… Egyes feltevések szerint vizének gyógyhatást tulajdonítottak a régi időkben (túrautak.com). Ma úgy tudjuk bevizsgálták a vizet és valóban gyógyhatása van.

Számtalan dologról számolhatnék még be, ami felejthetetlenné tette a táborokat. Ilyen volt a májusi tábor GONG és DIDGERIDOO meditációja fent a domb tetején a meditációs házban. Mélyre ható utazás volt sírással és ébredéssel.

Esténként zenés meditáció és meseterápia a csillagos ég alatt. Tábortűz és jó hangulat.

Ha BOLDOGOK VAGYUNK, több dolgot veszünk észre magunk körül. Jobban figyelünk a másikra, a kapcsolatainkra, többet mosolygunk, kreatívabbakká válunk.

Szeretnénk ezt a tábort minden évben életre kelteni. Igény van rá.

Köszönjük az eddigi táborozóknak, hogy eljöttek!

Első rész

Második rész

Szólj hozzá

életmód természetgyógyászat orvostudomány Szögliget Életmód Völgykatlan